واکنش گسترده به مرگ مشکوک سارا تبریزی: جمهوری اسلامی قاتل است

جمعه ۱۴۰۳/۰۱/۱۰

انتشار خبر ایران‌اینترنشنال درباره مرگ مشکوک سارا تبریزی، زندانی سیاسی سابق، واکنش کاربران شبکه‌های اجتماعی و فعالان سیاسی، مدنی و حقوق بشری را برانگیخته است که در اظهارنظرهای خود جمهوری اسلامی را عامل قتل این زن ۲۰ ساله معرفی می‌کنند. #سارا_تبریزی در شبکه ایکس نیز ترند شده است.

خبرگزاری قوه قضاییه جمهوری اسلامی در پی گزارش ایران‌اینترنشنال با اشاره به مرگ سارا تبریزی، نوشت او ۱۸ دی سال ۱۴۰۲ بازداشت و ۲۵ دی با قرار وثیقه آزاد شده بود.

این خبرگزاری، گزارش ایران‌اینترنشنال درباره صدور حکم حبس تعلیقی برای سارا تبریزی در سال ۱۴۰۲ را تایید کرد و نوشت که حکم حبس او به این معنا بود که اگر ظرف دو سال بعد از صدور حکم «مرتکب جرم دیگری نشود»، حکمش منتفی تلقی می‌شود.

در بخشی از این گزارش با اشاره به اینکه پیکر این دختر جوان در صبح روز پنجم فروردین در خانه‌شان پیدا شده، آمده است که بررسی‌ها برای مشخص شدن علت مرگ تبریزی با دستور دادستان شهرستان شهریار در حال انجام است.

ساعاتی پس از انتشار خبر ایران‌اینترنشنال، میزان واکنش‌ها به این خبر باعث شد تا ظهر روز جمعه ۱۰ فروردین، هشتگ #سارا_تبریزی در بیش از ۶۰ هزار پست در شبکه اجتماعی ایکس منتشر شود.

ایران‌اینترنشنال روز پنج‌شنبه، ۹ فروردین، در گزارشی اختصاصی خبر داد پیکر سارا تبریزی، زندانی سیاسی سابق، روز پنجم فروردین در منزل پدری‌اش در تهران پیدا شده است.

این زن ۲۰ ساله در هفته‌های پایانی زندگی‌ از سوی ماموران امنیتی زیر فشار روانی سنگین قرار گرفته بود. او چهارم فروردین به وزارت اطلاعات احضار شده بود.

مسیح علی‌نژاد، روزنامه‌نگار و فعال سیاسی، در واکنش به مرگ مشکوک سارا تبریزی نوشت:«این شهروند صدایی علیه ظلم بود و بهای این کار را با جان خود پرداخت. وقتی که جمهوری اسلامی برای جنایت علیه بشریت با هیچ پیامدی مواجه نمی‌شود، دلیلی نمی‌بیند که ارعاب زنان را متوقف کند.»

گوهر عشقی، مادر ستار بهشتی زندانی سیاسی که در بازداشت کشته شد، نیز درباره مرگ مشکوک سارا تبریزی در اینستاگرام نوشت:« جمهوری اسلامی اولین جنایتش را با کشتن دختر جوان و بی‌گناهم در سال جدید رقم زد.»

او افزود سکوت و مماشات با ظلم حاصلی جز تداوم جنایت ندارد.

گوهر عشقی گفت: «امیدوارم و دعا می‌کنم این حکومت چرکین در این سال جدید به دست مردم ساقط و سرنگون شود و با تشکیل دادگاه‌های مستقل، به حساب جلادان، آمران و جنایتکاران جمهوری اسلامی رسیدگی شود. به خانواده داغدار این فرزندِ از دست رفته،تسلیت می‌گویم و در غم آنان شریکم.»

اکثریت قریب به اتفاق کاربران در شبکه‌های اجتماعی نیز، جمهوری اسلامی را قاتل سارا تبریزی دانسته‌اند و با خانواده این دختر جوان ابراز همدردی کرده‌اند.

مریم کلارن، دختر ناهید تقوی زندانی دو تابعیتی در ایران، نیز در پستی در شبکه ایکس نوشت:«خون جوانان ما می‌چکد از چنگتون!»

هدیه کیمیایی، روزنامه‌نگار، با اشاره به یک مرگ مشکوک دیگر نوشت:«منصوره_سگوند را ۹ خرداد ۱۴۰۱ در آبدانان احضار کردند و پیکر بی‌جانش چند روز بعد‌ پیدا شد، او قبل از مرگش از فشار و تهدیدهای نیروهای سرکوبگر حکومتی گفته بود. سارا_تبریزی ۴ فروردین احضار شده و ۵ فروردین پیکر بی‌جانش را پیدا کرده‌اند، او هم تحت فشار نیروهای امنیتی بوده است.»

کاربر دیگری به اسم مریم نوشت: «جمهوری اسلامی یک دختر دیگه رو هم کشت. به همین راحتی. مثل بقیه.»

الی امیدواری هم در شبکه ایکس نوشت:«داستان جعلی و تکراری خودکشی از طریق خوردن قرص آن هم یک روز بعد از احضار توسط وزارت اطلاعات و روزها فشار امنیتی!؟ جمهوری جنایتکار اسلامی و شخص علی خامنه‌ای مسئول مرگ این دختر ۲۰ ساله هستند.»

کاربر دیگری به نام مونیتر هم نوشت:«جمهوری اسلامی سارا تبریزی را کشت.»

پیکر سارا تبریزی روز دوشنبه ششم فروردین در شهرک اسکمان در استان تهران تشییع و به خاک سپرده شد.

بر اساس اعلامیه ترحیم سارا تبریزی، قرار است مراسم ختم او روز پنج‌شنبه ۹ فروردین در مسجد «صاحب‌الزمان» شهرک اسکمان برگزار شود.

سارا تبریزی روز ۲۵ آبان ۱۴۰۲ در حالی‌ که قصد سفر به انگلیس داشت، همراه یک شهروند دیگر به دست ماموران امنیتی در فرودگاه بین‌المللی «امام خمینی» تهران بازداشت و به بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد.

تبریزی پس از حدود ۱۰ روز و با پایان بازجویی‌ها، با تودیع قرار وثیقه یک میلیارد تومانی از زندان اوین آزاد شد.

بنا بر اطلاعات رسیده به ایران‌اینترنشنال، تبریزی سه روز ابتدایی بازداشت خود را در سلول انفرادی به‌سر برد و پس از آن‌که به دلیل استرس تنها بودن در انفرادی، دچار ضربان قلب بالا و فشار خون بالا شد، ابتدا به بهداری بند ۲۰۹ اوین و پس از آن به سلولی سه نفره در بازداشتگاه این نهاد امنیتی منتقل شد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

چشم‌انداز
اقتصاد و بازار
خبر
نگاهی به رویدادهای مهم ورزشی ۲۰۲۴

شنیداری

پادکست‌ها