نتانیاهو: برای دفاع از اسرائیل در برابر جمهوری اسلامی، از هیچ اقدامی فروگذار نمی‌کنیم

جمعه ۱۴۰۳/۰۹/۰۲

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در پیامی حکم دیوان کیفری بین‌المللی برای بازداشت او و یوآو گالانت، وزیر دفاع پیشین این کشور را «یهودستیزانه» خواند و گفت اسرائیل برای دفاع از شهروندانش در برابر محور شرارت جمهوری اسلامی و نیروهای نیابتی تهران، از هیچ اقدامی فروگذار نخواهد کرد.

قضات دیوان کیفری بین‌المللی روز پنج‌شنبه اول آذر، احکام‌ بازداشت نتانیاهو و گالانت را صادر و با درخواست اعتراض اسرائیل مخالفت کردند.

نتانیاهو، گالانت و محمد دیاب المصری، ملقب به «ضیف»، فرمانده کشته‌شده حماس، در دادگاه لاهه به ارتکاب «جنایات جنگی» و «جنایت علیه بشریت» متهم شده‌اند.

نتانیاهو در یک پیام ویدیویی با اشاره به این‌که دادگاه لاهه، عامدانه او و گالانت را به هدف قرار دادن غیرنظامیان متهم کرده است، گفت: «ارتش اسرائیل برای جلوگیری از آسیب رسیدن به غیرنظامیان، هرچه در توان داشته، انجام داده است.»

نخست‌وزیر اسرائیل همچنین در واکنش به این‌که در حکم بازداشت آن‌ها گفته شده نتانیاهو و گالانت در غزه «سیاست گرسنگی عامدانه» را اعمال کرده‌اند گفت این اتهامات در حالی مطرح می‌شود که اسرائیل تاکنون ۷۰۰ هزار تن غذا برای مردم غزه ارسال کرده است.

نتانیاهو در همین پیام ویدیویی قضات را به جانبداری و داشتن انگیزه‌های یهودستیزانه متهم کرده و گفته است این قضات وقتی میلیون‌ها نفر به دست دیکتاتورهای جمهوری اسلامی، سوریه و یمن هدف کشتار قرار می‌گرفتند و آواره می‌شدند، هیچ کاری نکردند.

لازم به یادآوری است که این سه کشور همچون شماری دیگر از کشورها از جمله اسرائیل و ایالات متحده عضو دادگاه لاهه نیستند و تا زمانی که عضو این دادگاه نشوند یا در قلمرو کشوری که عضو دادگاه است مرتکب جنایت نشوند یا شورای امنیت سازمان ملل پرونده آن‌ها را به دیوان ارجاع ندهد، دادگاه لاهه صلاحیت پیگرد قضایی آن‌ها را ندارد.

نتانیاهو در پایان پیامش با اشاره به این‌که اسرائیل برای تصمیم دادگاه لاهه اعتباری قائل نیست، گفت: «هیچ تصمیم جانبدارانه این دادگاه نمی‌تواند از دفاع اسرائیل از شهروندانش جلوگیری کند. اسرائیل برای دفاع از شهروندانش در برابر محور شرارت جمهوری‌اسلامی و نیروهای نیابتی تهران، شامل حماس، حزب‌الله، حوثی‌ها و سایر گروه‌ها، از هیچ اقدامی فروگذار نخواهد کرد.»

گالانت هم در ایکس نوشت که حکم دیوان کیفری بین‌المللی برای بازداشت او و نتانیاهو به منزله مشروع کردن و جایزه دادن به کشتار، ربودن و تجاوز به کودکان، زنان و مردان اسرائیلی است و سابقه خطرناکی را برای مبارزه دموکراسی‌های جهان علیه تروریسم ایجاد می‌کند.

واکنش آمریکا به حکم دادگاه لاهه

سخنگوی کاخ سفید گفت: «آمریکا تصمیم دیوان کیفری بین‌المللی مبنی بر صدور حکم دستگیری مقام‌های ارشد اسرائیلی را رد می‌کند.»

سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا نیز روز پنج‌شنبه گفت: «ما به شدت نگران عجله دادستان در درخواست این احکام و اشتباهات روند قابل‌ تاملی هستیم که به صدور این تصمیم منجر شده است.»

واکنش متفاوت کانادا و اروپا

جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا، روز پنج‌شنبه در پاسخ به سوالی درباره این احکام گفت: «این واقعا مهم است که همه از قوانین بین‌المللی تبعیت کنند. ما از حقوق بین‌الملل دفاع می‌کنیم و از تمام مقررات و احکام دادگاه‌های بین‌المللی تبعیت می‌کنیم.»

در اروپا نیز سخنگوی نخست‌وزیر بریتانیا در واکنش به صدور احکام بازداشت علیه نتانیاهو و گالانت گفت که بریتانیا به استقلال دادگاه کیفری بین‌المللی احترام می‌گذارد و همچنان بر تلاش برای برقراری آتش‌بس فوری در غزه متمرکز است.

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت که اجرای این احکام برای تمام کشورهای عضو اتحادیه اروپا الزام‌آور است.

او افزود که حکم دادگاه لاهه «سیاسی نیست» و این حکم باید محترم شمرده و اجرا شود.

وزیر دفاع ایتالیا نیز گفت: «اگر نتانیاهو به ایتالیا بیاید، باید او را بازداشت کنیم.»

سیمون هریس، نخست‌وزیر ایرلند، با اشاره به این‌که صدور حکم بازداشت برای سران اسرائیل «گامی بسیار مهم» است، گفت: «هر کسی که می‌تواند، باید اکنون با فوریت در انجام وظایف حیاتی این دادگاه کمک کند.»

کاسپار ولدکامپ، وزیر خارجه هلند هم گفت که این کشور آماده است در صورت لزوم، حکم بازداشت دادگاه لاهه علیه نتانیاهو را اجرا کند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
جهان‌نما
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها