نادین لوزانو، سفیر سوئیس در تهران

سفیر سوئیس و کاردار ایتالیا در وزارت امور خارجه؛ تهران به بازداشت دو ایرانی اعتراض کرد

شنبه ۱۴۰۳/۱۰/۰۱

معاون کنسولی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی از «دعوت» سفیر سوئیس و کاردار ایتالیا در تهران به این وزارتخانه در اعتراض به بازداشت مهدی محمدصادقی و محمد عابدینی نجف‌آبادی، در آمریکا و ایتالیا خبر داد.

وحید جلال‌زاده، معاون کنسولی وزارت امور خارجه، گفت که به سفیر سوئیس در تهران به عنوان حافظ منافع آمریکا اعلام شده است دستگیری محمدصادقی، شهروند ایرانی-آمریکایی، در بوستون «غیرقانونی» است: «از او خواستیم مراتب اعتراض ما را منعکس کند.»

او افزود که کاردار ایتالیا در تهران نیز به وزارت امور خارجه دعوت شد و اعتراض نسبت به بازداشت عابدینی، ساکن ایران و سوئیس، در میلان، به اطلاع او رسانده شد.

جلال‌زاده گفت که دفتر حافظ منافع ایران در واشینگتن هم نسبت به دستگیری محمد‌صادقی اقداماتی را انجام داده است.

هم‌زمان خبرگزاری تسنیم گزارش داد وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی از طریق کنسولگری خود در ایتالیا تلاش‌های گسترده‌ای را برای آزادی عابدینی آغاز کرده است.

وزارت دادگستری آمریکا شامگاه دوشنبه ۲۶ آذر محمد عابدینی نجف‌آبادی، ۳۸ ساله، ساکن ایران و سوئیس و مهدی محمدصادقی، شهروند ایرانی-آمریکایی ۴۲ ساله را به ارسال غیرقانونی فن‌آوری حساس به ایران متهم کرد.

عابدینی همچنین به «ارائه حمایت مالی به سپاه پاسداران» متهم شده است.

بر اساس گزارش‌ها، او که دوشنبه ۲۶ آذر در فرودگاه میلان دستگیر شده است، با پروازی از استانبول به میلان رفته بود.

در همان روز محمد‌صادقی در بوستون آمریکا بازداشت شد.

جاشوا اس. لوی، دادستان فدرال ایالات متحده در ماساچوست، در یک کنفرانس خبری گفت که محمدصادقی در یک شرکت تولید نیمه‌رسانا در ماساچوست کار می‌کند و با عابدینی که ساکن ایران است و شرکتی در تهران دارد و روابط عمیقی با جمهوری اسلامی و سپاه پاسداران دارد، در ارتباط بوده است.

بر اساس این پرونده، محمدصادقی، عابدینی را به کارفرمای خود در شرکت معرفی کرده و سپس عابدینی یک شرکت صوری در سوئیس تاسیس کرده است که از آن برای خرید فن‌آوری‌های آمریکایی و انتقال آن به ایران استفاده شده است.

بر اساس کیفرخواست صادر شده از سوی دادستانی فدرال بوستون، این دو نفر متهم هستند قطعات کلیدی پهپادهای ایرانی را به صورت غیرقانونی تامین کرده‌اند که این پهپادها در جریان حمله به یک پایگاه نظامی آمریکایی در اردن، سه عضو خدماتی ارتش آمریکا را کشتند و ده‌ها نفر دیگر را مجروح کردند.

این حمله پهپادی را گروه مقاومت اسلامی در عراق، یکی از گروه‌های نیابتی مورد حمایت جمهوری اسلامی در هشتم بهمن ۱۴۰۲ علیه پایگاه نظامی لجسیتکی آمریکا به نام برج ۲۲ در یک منطقه دورافتاده در شمال شرق اردن انجام داد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

نیم‌رخ
خبرها
گزارش روز با مجتبا پورمحسن
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها