کیومرث پورهاشمی، یکی از فرماندهان پیشین نیروی قدس سپاه پاسداران در سوریه

روایت جدید یک مقام سپاه از کشته شدن فرمانده نیروی قدس در سوریه: کار عامل نفوذی آمریکا بود

دوشنبه ۱۴۰۳/۱۰/۰۳

در ادامه اظهارات ضد و نقیض مقام‌های جمهوری اسلامی درباره نحوه کشته شدن کیومرث پورهاشمی، یکی از فرماندهان نیروی قدس سپاه پاسداران در سوریه، محمدجعفر اسدی، معاون بازرسی قرارگاه خاتم الانبیا، این رویداد را به یک عامل «نفوذی» آمریکا نسبت داد.

اسدی دوشنبه سوم دی‌ماه در مصاحبه با وب‌سایت خبری انتخاب، گزارش‌ها درباره دست داشتن یک افسر ارتش سوریه در کشته شدن پورهاشمی را تکذیب کرد و گفت: «آن نفوذی که فرمانده ایرانی را شهید کرد، عامل آمریکایی‌ها بود و افسر‌های ارتش [سوریه] را هم در کنار یک فرمانده ایرانی به شهادت رساند.»

او مشخص نکرد که این «عامل نفوذی» در چه نهادی مشغول به کار بوده و چگونه پورهاشمی را کشته است.

اظهارات اسدی در حالی مطرح می‌شوند که فرماندهان ارشد سپاه پاسداران و رسانه‌های حکومتی در ایران پیش‌تر مخالفان بشار اسد، و به‌طور مشخص گروه تحریر شام را مسئول کشته شدن پورهاشمی معرفی کرده بودند.

روابط عمومی کل سپاه پاسداران هشتم آذر در بیانیه‌ای رسمی، پورهاشمی را یکی از «مدافعان حرم و مستشاران نظامی ارشد سپاه در سوریه» خواند و اعلام کرد او در حمله «تروریست‌های تکفیری صهیونیستی به حومه حلب» کشته شده است.

حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران، نیز در پیامی گفت پورهاشمی به دست «گروهک‌های تروریستی تکفیری صهیونیستی» جان خود را از دست داده است.

فارس، ایرنا، ایسنا، تسنیم و العالم نیز روایتی مشابه از کشته شدن این فرمانده نیروی قدس سپاه ارائه دادند و تابناک، شبکه شرق و عصر ایران نیز به‌صراحت کشته شدن پورهاشمی را به گروه تحریر شام نسبت دادند.

رسانه‌ها در ایران برای سال‌ها از عباراتی همچون «گروه‌های تروریستی تکفیری» برای اشاره به مخالفان مسلح بشار اسد استفاده می‌کردند.

یک نیروی هیات تحریر شام در دمشق، پایتخت سوریه، ۳۰ آذر

یک خبرنگار تُرک دوم دی‌ماه به نقل از یک مقام امنیتی در ایران گزارش داد پورهاشمی نه به دست مخالفان مسلح اسد، بلکه در اثر تیراندازی یک افسر ارتش سوریه در جریان جلسه‌ای در اتاق عمیات مشترک حلب کشته شده است.

معاون بازرسی قرارگاه خاتم الانبیا در ادامه مصاحبه خود با انتخاب، گزارش خبرنگار ترک را مردود دانست و تاکید کرد ارتش سوریه نقشی در کشته شدن پورهاشمی نداشت.

اسدی افزود: «این حرف‌ها ادعای اسراییل است که می‌خواهند بین ایران و ارتش سوریه و بشار اسد مشکل ایجاد کنند. همه‌ی این حرف‌ها متعلق به غرب است.»

اسدی پیش‌تر فرمانده نیروهای سپاه پاسداران در سوریه بود.

رسانه‌ها در ایران اول دی‌ماه و با تاخیری چند روزه و ابهام‌برانگیز از کشته شدن یک شهروند ایرانی دیگر در سوریه خبر دادند.

اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی، کشته شدن یک «کارمند محلی» سفارت ایران در دمشق به نام داود بیطرف را تایید کرد و گفت او ۲۵ آذر در اثر تیراندازی به خودرویش جان باخته است.

رسانه‌ها در ایران نوشتند بیطرف «استاد حوزه علمیه دمشق» و «امام جماعت سابق حرم حضرت رقیه» بوده است.

جمهوری اسلامی یکی از حامیان اصلی حکومت اسد به شمار می‎رفت. پیش‌تر دو نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی به‌طور جداگانه تایید کردند حکومت ایران دست‌کم ۳۰ میلیارد دلار برای حفظ اسد در قدرت هزینه کرد.

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، دوم دی‌ماه وعده بازپس گیری سوریه از جانشینان اسد را داد و جوانان این کشور را به ایستادن در برابر حکومت جدید تشویق کرد.

ناظران تحولات اخیر سوریه را ضربه‌ای به نفوذ منطقه‌ای جمهوری اسلامی می‌دانند و معتقدند پایان حکومت اسد توازن قدرت در خاورمیانه را تغییر خواهد داد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

گزارش روز با مجتبا پورمحسن
خبرها
جهان‌نما
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها